Egyszerű gluténmentes reggeli vagy vacsora.
Az egyik kedvenc maradékmentő kajám a röszti vagy tócsni, mert gyakorlatilag bármilyen zöldségből pl. répából, cukkiniből, céklából, zellerből, paszternákból, édesburgonyából is elkészíthető.
A fűszerezésnek is csak a képzelet szab határt. Tehetsz bele sajtot, szalonnát vagy sonkát is, úgy még királyabb lesz a végeredmény! Ha kisütötted, mártogathatod fokhagymás joghurtba/kókuszjoghurtba és kiegészítheted egy nagy adag salátával is! Reggelinek és vacsinak is kiváló!
Hámozd meg a burgonyát és a cukkinivel együtt reszeld le a nyagyobb lyukú reszelőn. Sózd meg és hagyd állni 10 percet, hogy kiengedje a levét.
Ezután nyomkodd ki a levét és tedd a krumplis-cukkinis masszát egy nagyobb tálba. Keverd el a többi hozzávalóval.
Egy serpenyőben melegíts 2-3 ek kókuszolajat és porciózz a masszából evőkanálnyi adagokat. Közepes lángon süsd mindkét oldalukat aranybarnára.
Tálald friss zöldségekkel, csepegtetett kecske- vagy kókuszjoghurttal.
Ehhez vegyél elő egy nagyobb tálat és helyezz rá egy nagyobb méretű tésztaszűrőt. Béleld ki egy gézlappal és öntsd rá a joghurtot. Tedd egy éjszakára a hűtőbe. Reggelre egy sűrű, krémes, más-már sajtszerű mártogatóst kapsz, amelyet kedvedre ízesíthetsz fűszerekkel (pl. petrezselyemmel, fokhagymával).