Cukkinis-szalonnás burgonyatócsni

reggeli

Egyszerű gluténmentes reggeli vagy vacsora.

Gluténmentes Tejmentes

Az egyik kedvenc maradékmentő kajám a röszti vagy tócsni, mert gyakorlatilag bármilyen zöldségből pl. répából, cukkiniből, céklából, zellerből, paszternákból, édesburgonyából is elkészíthető.

A fűszerezésnek is csak a képzelet szab határt. Tehetsz bele sajtot, szalonnát vagy sonkát is, úgy még királyabb lesz a végeredmény! Ha kisütötted, mártogathatod fokhagymás joghurtba/kókuszjoghurtba és kiegészítheted egy nagy adag salátával is! Reggelinek és vacsinak is kiváló!

Cukkinis-szalonnás burgonyatócsni

Hozzávalók

  • 250 g cukkini
  • 250 g burgonya
  • 50 g füstölt házi szalonna
  • 1 db tojás
  • 3 ek tápióka keményítő
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk vöröshagymapor
  • bors
  • 250 g natúr kecskejoghurt/kókuszjoghurt

Elkészítés

Hámozd meg a burgonyát és a cukkinivel együtt reszeld le a nyagyobb lyukú reszelőn. Sózd meg és hagyd állni 10 percet, hogy kiengedje a levét.

Ezután nyomkodd ki a levét és tedd a krumplis-cukkinis masszát egy nagyobb tálba. Keverd el a többi hozzávalóval.

Egy serpenyőben melegíts 2-3 ek kókuszolajat és porciózz a masszából evőkanálnyi adagokat. Közepes lángon süsd mindkét oldalukat aranybarnára.

Tálald friss zöldségekkel, csepegtetett kecske- vagy kókuszjoghurttal.

Ehhez vegyél elő egy nagyobb tálat és helyezz rá egy nagyobb méretű tésztaszűrőt. Béleld ki egy gézlappal és öntsd rá a joghurtot. Tedd egy éjszakára a hűtőbe. Reggelre egy sűrű, krémes, más-már sajtszerű mártogatóst kapsz, amelyet kedvedre ízesíthetsz fűszerekkel (pl. petrezselyemmel, fokhagymával).