Mindössze 30 perc alatt elkészíthető, gyógyír a gyomornak és az immunrendszernek.
Sajnos engem is utolért ez a hírhedt kórság, de szerencsére étvágyam az van, állóképességem már kevésbé, ezért valami egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ámde tápláló és gyógyulást támogató ételre vágytam.
A levesbe belefőzött zöldségek könnyen emészthetőek, a lazac kiváló omega3 forrás, így támogatja a szervezetet a gyulladások leküzdésében, az alaplé kollagén tartalma pedig jót tesz a gyomornak, emésztésnek.
Apróra vágtam a póréhagyma fehér részét, a répákat felkarikáztam, zellert, szárzellert vékonyan feldaraboltam. A krumplit meghámoztam és kisebb kockákra vágtam.
A vajat/ghít egy magasabb falú lábosban felolvasztottam és hozzáadtam a póréhagymát. 2-3 percig pirítottam, majd a zöldségeket is beletettem. Összeforgattam és megszórtam a tápióka keményítővel. Ekkor hozzáöntöttem az alaplevet, sóztam, borsoztam. Fűszereztem a szegfűborssal és a babérlevéllel. Miután az alaplé felforrt, visszavettem a lángot közepes fokozatra és addig főztem, amíg a zöldségek már majdnem megpuhultak.
Ekkor hozzáadtam a krémesítésre szánt vegafölt (étrendtől függően ez lehet más alternatíva is, pl.: kókusztejszín, rizstejszín, kókuszjoghurt), elkevertem. Amikor újra forrni kezdett, beletettem a falatnyi kockákra felvágott lazacot, kaprot és a citrom levét. Egy utolsó rottyantás után pedig már tálaltam is. Az egész művelet nem volt több 30 percnél.
Jó étvágyat kívánok!