Kókuszos panna cotta

desszert

Tejmentes, AIP diétába illeszthető finomság villámgyorsan.

Gluténmentes Tejmentes Tojás mentes

A nyár egyértelműen a családi/baráti összejövetelek ideje, viszont a nagy meleg sokszor fejtörést okoz, hogy mit készítsünk anélkül, hogy befűtenénk a sütővel az egész lakást.

Ezért most egy villámgyorsan elkészíthető pohárdesszert receptet hoztam, hogy mindenki feltehesse neked a kérdést, hogy “Ez tényleg egészséges?”. Mert ez a desszert autoimmun diétába is beilleszthető, glutén- és tejmentes is! Igen, jól hallottad! Mindössze néhány összetevőre vagy attól, hogy most azonnal elkészítsd vagy még gyorsan beszerezd a hozzávalókat, hogy elkészíthesd! Ígérem, egyszerű lesz!

Kókuszos panna cotta

Hozzávalók

A panna cottához

  • 1 konzerv (400g) kókuszkém (Lidlben szoktam venni)
  • 2,5 lapzselatin
  • 2 ek méz vagy más szirupos édesítő
  • 1 tk bourbon vaníliakivonat
  • opcionálisan fél bio citrom reszelt héja vagy néhány csepp étkezési minőségű citrom olaj

Az erdeigyümölcsös réteghez

  • 1 bögre fagyasztott erdei gyümölcs/málna/áfonya/eper
  • 2 ek. méz vagy más szirupos édesítő
  • opcionálisan egy csipet fahéj
  • fél bio citron reszelt héja
  • 2+1 tk víz
  • 1/2 tk. nyílgyökérliszt/étkezési keményítő

Elkészítés

Azt jó, ha tudod, hogy egy nappal korábban érdemes elkészítened a kókuszos réteget, hogy legyen ideje megdermedni a zselatintól.

Ehhez a zselatint áztasd be 15 percre kevés hideg vízbe, hogy megszívja magát. Egy kisebb lábosban kevés kókuszkrémmel lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel a zselatint. Amikor felolvadt, vedd le a tűzről és jöhet bele a kókuszkrém maradéka. Add hozzá a mézet és az ízesítőket és keverd egyneműre. Porciózd ki három pohárba és mehet a hűtőbe (nem kell letakarni).

A szószhoz tedd a gyümölcsöket egy lábosba és 2 ek. vízzel melegítsd fel. Add hozzá a citromhéjat, fahéjat és törd össze egy villa segítségével. Ezután passzírozd át egy szűrőn.

Mosd el a lábost és az átszűrt gyümölcslét tedd bele vissza. Add hozzá a mézet és egy csipet fahéjat. Egy kis tálkában keverd simára a keményítőt 1 ek. vízzel majd folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a gyümölcsléhez. Lassú tűzön addig kevergesd, amíg besűrűsödik majd vedd le a tűzről!

Amikor a szósz teljesen kihűlt kanalazd a panna cották tetejére és tálalásig tartsd hűtőben!

Jó étvágyat!