Tejmentes, AIP diétába illeszthető finomság villámgyorsan.
A nyár egyértelműen a családi/baráti összejövetelek ideje, viszont a nagy meleg sokszor fejtörést okoz, hogy mit készítsünk anélkül, hogy befűtenénk a sütővel az egész lakást.
Ezért most egy villámgyorsan elkészíthető pohárdesszert receptet hoztam, hogy mindenki feltehesse neked a kérdést, hogy “Ez tényleg egészséges?”. Mert ez a desszert autoimmun diétába is beilleszthető, glutén- és tejmentes is! Igen, jól hallottad! Mindössze néhány összetevőre vagy attól, hogy most azonnal elkészítsd vagy még gyorsan beszerezd a hozzávalókat, hogy elkészíthesd! Ígérem, egyszerű lesz!
Azt jó, ha tudod, hogy egy nappal korábban érdemes elkészítened a kókuszos réteget, hogy legyen ideje megdermedni a zselatintól.
Ehhez a zselatint áztasd be 15 percre kevés hideg vízbe, hogy megszívja magát. Egy kisebb lábosban kevés kókuszkrémmel lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel a zselatint. Amikor felolvadt, vedd le a tűzről és jöhet bele a kókuszkrém maradéka. Add hozzá a mézet és az ízesítőket és keverd egyneműre. Porciózd ki három pohárba és mehet a hűtőbe (nem kell letakarni).
A szószhoz tedd a gyümölcsöket egy lábosba és 2 ek. vízzel melegítsd fel. Add hozzá a citromhéjat, fahéjat és törd össze egy villa segítségével. Ezután passzírozd át egy szűrőn.
Mosd el a lábost és az átszűrt gyümölcslét tedd bele vissza. Add hozzá a mézet és egy csipet fahéjat. Egy kis tálkában keverd simára a keményítőt 1 ek. vízzel majd folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a gyümölcsléhez. Lassú tűzön addig kevergesd, amíg besűrűsödik majd vedd le a tűzről!
Amikor a szósz teljesen kihűlt kanalazd a panna cották tetejére és tálalásig tartsd hűtőben!
Jó étvágyat!