Villámgyors és egyszerű funkcionális főétel a mindennapokra
A héten mondta nekem egy kedves ismerősöm, hogy biztosan azért van ennyi időm főzőcskézni, mert ez a munkám. Ez sajnos nem igaz, bárcsak így lenne! Az viszont igaz, hogy szeretek főzni, mert kikapcsol.
Viszont azt is tudom, hogy a hozzám fordulók egy részének nem ez a kedvenc időtöltése és a rohanós mindennapjaikba nagyon nehéz beszuszakolni a főzést, de sajnos meg kell érteni, hogy az egészség fenntartásának az első és legfontosabb eleme a táplálkozásunk.
Ha nem szánunk rá időt, hosszú távon meglesz a böjtje. Sokkal könnyebb megőrizni az egészségünket, mint visszanyerni azt. Tapasztalatból beszélek…
A tanácsadásaim során igyekszem mindig a kliens életmódjához is igazítani a étrendi javaslatokat, ezért a legtöbb receptem egyszerű, gyorsan elkészíthető. Ilyen a mostani recept is, ami tényleg 20 perc alatt elkészíthető, ráadásul kevés hozzávalót tartalmaz, mégis tápláló, funkcionális étel.
Egy magasabb falú lábosban feltesszük a vizet rizshez. Közben egy szűrőben alaposan átmossuk a rizsszemeket. Amikor a víz felforrt, beletesszük a sót és a rizst. 8 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, mint a tésztát. Utána lefedve 5 percre visszatesszük a lábosba, hogy a maradék vizet is magába szívhassa.
Eközben egy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat és megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.
Utána hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pirítjuk egy kicsit, hogy kiengedje az aromáját, de vigyázzunk, ne égjen le.
Hozzáadjuk a 2 tk. vörös curry pasztát - ázsiai boltban szoktam venni a munkahelyem mellett, de nagyobb supermarketekben is kapható - és elkeverjük a hagymával.
Ekkor jöhet bele a kókuszkrém, amit szintén jól elkeverünk és felforralunk.
Ezután hozzáadjuk a fagyasztott spenótot és a garnélát. Lefedjük és 5 perc alatt készre pároljuk.
Az egész étel gyakorlatilag annyi idő alatt elkészül, amíg a bashmati rizst megfőzzük, ami akkor se több 25-30 pernél, ha még nem mozgunk rutinosan a konyhában.
Egészségetekre!